Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. április 26., péntek

Ziti con zucchine e cozze (Fekete kagylós cukkinis csőtészta)

Ez az étel főleg Nápoly környékén közkedvelt. Én mostanában kezdtem el használni a ZITI nevű csőtésztát, miután megismertem néhány  kedves embert erről a vidékről.
Elég kényelmetlen a főzése, de örülök hogy elkezdtem használni, mert hiszed vagy sem kedves látogatóm minden tésztának más-más íze és szerepe van az olasz konyhában. A fekete kagylót különösen szeretem és a cukkinivel jól kiegészítik egymást. Legutóbb amikor elkészítettem nem vallottam szégyent vele, ugyanis a cukkinis változata az én ötletem volt. A konyhában kell egy kis fantázia ugye?


Hozzávalók 4 személyre:
- 32 dkg vastag csőtészta
-  1 csomag mirelit kagyló
-  1 db. cukkini
-  1 kevés petrezselyem levél
-  1 gerezd fokhagyma
-  4 dkg. vaj
-  2 ek. zsemle morzsa
-  1 kk. csípős paprika (tört)
- só, őrölt bors az ízesítéshez



Elkészítése:
A fagyasztott kagylót olvasszuk fel hideg vízben és hagyjuk jól lecsepegni.
A cukkinit mossuk meg és szeleteljük fel mint a hasáb burgonyát. A petrezselyem levelet mossuk meg és aprítsuk fel a fokhagymával nagyon finomra.Egy serpenyőbe pirítsuk meg a zsemle morzsát a csípős paprikával zsiradék nélkül és tegyük félre. Ezzel elő is készítettük a hozzávalókat.
Ameddig készítjük az alapot kezdjük el főzni a tészta vizet, ugyanis innen kezdve gyorsak az események.
Tegyük a vaj felét egy nagyobb serpenyőbe és süsük meg a cukkinit egy csipetnyi só és egy kés hegynyi őrölt borssal együtt. Ez kb. 5-6 percet vesz igénybe lehetőleg süssük meg minden oldalát sűrűn kevergetve de vigyázzunk ne süssük túl ropogósnak kell maradniuk.
Szedjük ki egy tányérra és tegyük félre.
Ugyanabban a serpenyőben a vaj másik felével dinszteljük meg a fokhagymás petrezselymünket dobjuk rá a kagylót és erős hőfokon süssük kb. 2-3 percig majd csökkentsük a hőfokot. Amikor elfőtte a levét adjuk hozzá a kifőtt csőtésztát amit előzőleg egy olló segítségével 4-5 cm-es darabokra vágtunk még a szűrő tálban.
Keverjük jól össze adjuk hozzá a sült cukkiniket, majd szórjuk meg az egészet a pirított zsemle morzsával.
Még egy utolsó összerázás és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánok !!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.