Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. április 22., hétfő

Trippa con fagioli e patate ( Pacal burgonyával és babbal )

Ettél már életedben pacal pörköltöt ?
Vannak akik kimondottan irtóznak még a nevétől is. Néhány évtizeddel ezelőtt amikor megkóstoltam az Alpesi Sörözőben, ami Újpesten abban az időben egy felkapott hely volt, nekem nagyon ízlett.
Csak törzs vendégeknek volt elérhető. Szerencsére egyik kollégánk egyike volt ezeknek, így egy héten egyszer módunkban állt enni PACALT, természetesen nem volt kötelező.
Majd megérkeztem Olaszországba és mit láttam a hentes pultban? Pacalt, ami természetesen előfőzött, szeletelt volt, vagyis konyhakész.
Évek óta nem ettem. Megmondom őszintén szívesen fedeztem fel újra ezt a kitűnő ételt itt Liguriában is.
Megint egy új íz, mivel nem a hagyományos pörkölt módon készítik. Mit mondjak kitűnő és szerencsére Carmelo is szereti.
Bár április vége felé járunk még mindig hűvös van, így jól fog esni egy tányér pacal remélem neked is kedves látogatóm.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg. konyhakész pacal
- 2 db. közepes burgonya
- 1  doboz konzerv bab
- 1 db. közepes vöröshagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 1 db. zeller szár
- 1 db. sárgarépa
- 1 dl. paradicsom lé
- 3-4 ek. olíva olaj
- 2-3 levél szalvia, v. 1 kk. szárított
- só,
- őrölt bors,
- néhány szem köménymag

Elkészítése:
Mossuk meg alaposan a pacalt és hagyjuk jól lecsepegni a víztől. A burgonyákat aprítsuk kockára. Tisztítsuk meg a zöldségeket a hagymát és szeleteljük nagyon finomra .Aki teheti használjon félholdat az aprításhoz.
Egy nagyobb lábasba öntsük az olajat adjuk hozzá az egészben hagyott fokhagymát és az aprított zöldségeket. .Pirítsuk néhány percig, majd egy csipet sót adjunk hozzá. Ez után a pacal következik és a burgonya. Keverjük jól össze és ízesítsük a szalviával és a köménymaggal. Hagyjuk főni alacsony hőfokon legalább egy fél órát. Amikor a pacal puha, öntsük hozzá a paradicsom levet és borsozzuk. Végül szűrjük le a konzerv babot és ezt is keverjük bele. Főzzük még kb. tíz percig. Akkor van kész, amikor az összes levét elfőtte, magába szívta. Egy kevés tört csípős paprika még fokozza az ízét.
Jó étvágyat kívánok !!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.