Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kímélő receptek / Sütőtökös rizs /

Risotto con la zucca gialla

Azt mondják a téma az utcán hever. Nagyon igaz ez a főzés esetében is. A tegnapi sétám alatt egy étterem bejárata előtt láttam ezeket a szép tököket. Hazudnék ha azt mondanám azonnal arra gondoltam milyen jó lenne egy kis rizses tök Viszont ma rendezgettem a fotókat és ekkor jött az ötlet ma sütőtökös rizst készítek ebédre! Mikor egyedül vagyok itthon azt készítek amihez éppen kedvem van.
Nagyon egyszerű, olcsó és ízletes étel.

Hozzávalók 4 személyre:


- 30 dkg. sütőtök (ez tisztítva értendő)
- 30 dkg. rizs
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 zöldségleves kocka
- só ízesítéshez

Elkészítése:
Aprítsuk össze a tököt meg a hagymát nagyon vékony  1-2 mm.-s szeletekre. Tegyük egy serpenyőbe a leveskockával együtt, öntsünk hozzá annyi vizet ami éppen ellepi és takarjuk le egy fedővel. 10  perc intenzív főzés után adjuk hozzá a rizst.Ameddig fő kezdjünk forralni kb. 1l. vizet egy edényben ezt használjuk a rizs főzéséhez.
Keverjük össze és a már forralt vízzel öntsük fel, amennyi éppen ellepi. Ezt kb. kétszer háromszor meg ismételjük. Ne hagyjuk kiszáradni a rizsünket, folyamatosan pótolnunk kell a vizet mert könnyen odaéghet.15-20 perc elteltével kész is van színes krémes risotto.
 Kóstoljuk meg és ha szükséges sózzuk

Észrevetted, hogy sem olajat sem reszelt sajtot nem adtunk hozzá?
Elég kímélő?




Jó étvágyat kívánok!!
Savona, 2013. 04. Hétfő






Abban az esetben ha maradt, másnap egy tükörtojással gazdagíthatjuk. Nem dobunk ki semmit !!!




Savona, 2013.03.05. Kedd

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.