Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kímélő receptek / Párolt pulykamell kockák sárgarépával /

Cubetti di tacchino e carote a vapore

Holnap véget ér a közel két hetes szalma özvegységem.
Gondoltam főzök valami könnyű ételt, ugyanis ezeket a laza napokat felváltja majd a nagykanállal eszünk időszak. Ami nem baj, mert enni is szeretek!
Tudod amikor egyedül vagyok minden más. Imádok főzni, de ha van kinek az még ad egy lökést..Carmelo is szívesen fogyaszt könnyű ételeket, ám módjával.
Nem is húzom tovább a szót térjünk rá a receptre, ami nagyon gyorsan elkészíthető.
Tehát a hozzávalók 4 személyre:

- 50 dkg. pulykamell egészben
- 40 dkg. sárgarépa
- 1-2 cikk fokhagyma
- 1 körömnyi babér levél
- kevés víz a pároláshoz ( kb. 1/2 dl.) ugyanis főzés  közben levet eresztenek.
- só

Elkészítése:

A pulykamellet kockázzuk fel kb. 1,5-2 cm.-s kockákra.
A sárgarépát tisztítsuk meg majd vágjuk négyrét hasábokra. Amennyiben hosszúnak találjuk vágjuk még félbe őket.
Tegyük a hús kockákat és a sárgarépa hasábokat egy lábasba, a tisztított fokhagymával és babér levéllel együtt, majd sózzuk kissé.Öntsük fel a vízzel, majd alacsony hőfokon letakarva kb. 15-20 percig pároljuk. Ellenőrizzük amikor a sárgarépánk puha kész is vagyunk.

Egy újabb ízletes, olaj mentes étel amit azon melegében fogyasszunk.

Jó étvágyat kívánok.!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.