Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kímélő receptek /Fejes saláta krémleves /

Passato di lattuga

Néha nagyon vágyom egy tányér levesre. Valami másra mint a minestra valami egyszerűbbre. Kevés hozzávalókkal  mégis üdítően friss ízekkel.
Emlékszem  minden nap főzni kellett levest édesanyámnak, mert apukám igen szerette. Mi gyerekek ugye azt ettük amit a szüleink. Ezek után nekem furcsa volt, hogy itt Olaszországban nem igazán kedvelik.Én például a mai napig szívesen eszek egy jó tányér levest!
Most kihasználom, hogy a párom néhány napig családi okokból elutazott. Nekikezdhetek egy kímélő étrendnek ami nem árt így a tavasz küszöbén,  meg egyébként is jót tesz mindenkinek.
Ugye egyetértesz velem kedves látogatóm !

Hozzávalók 4 személyre:
-1 fejes salátának a  közepe ( kb .10 dkg)
- 6-7  bazsalikom levél ( vagy 1 kk. szárított )                 
-1 kis fej hagyma
-3 közepes burgonya
-2 kanál olíva olaj 
-2 zöldség leves kocka
-só, bors ízlés szerint
-2 szelet kenyér leves betétnek, amit előzőleg felkockázunk és szárazon megpirítunk







Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és apró darabokra szeleteljük. A fejes saláta külső leveleit eltávolítjuk és csak a szép egészséges belső leveleket használjuk Szeleteljük fel, mossuk meg alaposan. Kezdjük el főzni fedő nélkül a burgonyát a salátával 2 liter vízben a bazsalikom a karikára vágott hagyma és a zöldség leves kockákkal együtt.
20-25 perc intenzív főzés után mixeljük össze és csak ez után adjuk hozzá az olajat. Sózzuk borsozzuk és újabb 15 percig sűrűn kevergetve készre főzzük. A levesünknek  krémes álagunak  kell lennie, de nem főzeléknek!
Pirítós kenyér kockákkal megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok  ehhez az egyszerűen elkészíthető de nagyon ízletes leveshez!

Savona,  2013.03.01. Szombat                                      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.