Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. április 16., kedd

Fussili con asparagi selvatici ( Vad spárgás csavart tészta)


A vad spárgát talán azért nem ismertem azelőtt, mert főleg ligetekben erdőkben nőnek viszont én az alföldön nőttem fel így csak cserepes virágként találkoztam vele amit anyukám nagyon szeretett.Valóban hasonlít a selyem aszparáguszhoz, csak egy kicsit vadabb!!
A különlegessége ennek az ehető növénynek, hogy kora tavasszal hozza az új hajtásait amit a környéken mindenki gyűjtöget, mert az íze sokkal erősebb mint a termesztett spárgának.
Kitűnő kikapcsolódás az erdőben sétálva gyűjteni. Itt valóságos sportot űznek ebből.
Nekünk viszont saját forrásunk van, ugyanis a konyhakertünkön kívül sok bokor van és egyszerűen begyűjti Carmelo az évi termést amit én elkészítek.
Most a tésztás változatát osztom meg veled kedves követőm.
Egyszerű, gyors és igen ízletes.
Nézzük a hozzávalókat 4 személyre:



- 10 dkg vad spárga ( v.egy csokor termesztett)
- 32 dkg. csavart tészta
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olíva olaj
-  só
-  egy kés hegynyi őrölt bors

Elkészítése:
A spárgának a rügyes puha részét törjük le és áztassuk hideg vízbe.A maradék szárakat is mossuk meg alaposan, és a fokhagymával együtt aprítsuk nagyon finomra.( mezzaluna)
Egy serpenyőbe öntsük az olajat, adjuk hozzá az aprított spárgaszárakat és a fokhagymát. Szórjuk meg egy csipet sóval és fedő alatt pároljuk addig amíg a saját levét el nem főtte .Amennyiben szükséges kevés vizet hozzáadhatunk, fontos, hogy puha legyen az alapunk.
Amikor kész van dobjuk a tetejére a spárga rügyeket és újabb 2-3 percig letakarva pároljuk még.
Végül sózzuk borsozzuk és a kifőtt csavart tésztát halmozzuk a tetejére, óvatosan keverjük össze és azonnal tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok !!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.