Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. május 6., hétfő

Fave e pancetta con gnocchi secchi ( Lóbab húsos szalonnával és tésztával )

A receptem neve nem valami étvágygerjesztő, de az íze............
Kérlek hidd el nekem kedves követőm, ez az étel is azok közzé tartozik, amit érdemes kipróbálnod.. Bár kevésbé ismert hazánkban ez a hüvelyes, én tanácsolom, ha módodban áll feltétlenül kóstold meg.
Az első élményem közel 8 éve volt ezzel a növénnyel.
Hivatalosak voltunk egy baráti összejövetelre Carmelo jóvoltából, éppen Április 25.-e volt.
Jól emlékszem a dátumra, mert ezen a napon szinte kötelező enni  nyers fave-t szalámival és sajttal. Sajt nélkül is nagyon finom.
Életemben nem ettem azelőtt, így mindenki várta a hatást. Furcsa fanyar édes íze volt de a szalámival nagyon jól kiegészítették egymást, tehát elégedetten falatoztam és dicsértem ezt a különlegességet, annál is inkább, mert valóban ízlett.
Később megtanultam néhány étel készítést is ezzel a hazánkban  méltatlanul elhanyagolt hüvelyessel.
Most van a szezonja Olaszországban, hát főzzünk fave-t.


Lássuk a hozzávalókat 4 személyre:
- 150 gramm. tisztított fave
- 150 gramm. húsos szalonna
- 320 gramm. apró száraz tészta
- 1 cikk vöröshagyma
- 3-4 paradicsom vagy püré
- 1 db. csípős paprika
- 2 ek. olíva olaj
- 1 csokor petrezselyem levél
- só

Elkészítése:
A hagymát aprítsuk finomra és kezdjük el üvegesre párolni az olajon egy lefedhető  nagyobb serpenyőbe. Adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott szalonnát, a csípős paprikát egészben hagyva és pirítsuk néhány percig együtt. Majd a kockázott paradicsomot is és hagyjuk főni 2-3 percig.
Ekkor következik a fave és az aprított petrezselyem és legalább 4-5 percig hagyjuk összefőzni az ízeket. Miután ezzel kész vagyunk adjuk hozzá a száraz tésztát keverjük össze és öntsük fel annyi vízzel amennyi éppen ellepi. Enyhén sózzuk, fedjük le és időnként megkavarva készre főzzük a tésztát alacsony hőfokon.
Szükség esetén pótoljuk a vizet nehogy odaégjen.
Ezzel kész is van ez a kitűnő egytálétel. Egy kevés érett juh sajtot reszelhetünk a tetejére nem rontja el.

Jó étvágyat kívánok kedves követőm !!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.