Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. április 8., hétfő

Polpette in umido con piselli ( Zöldborsós fasírt paradicsom szószban )

Ez egy jó párosítás. Szeretem a zöldborsót és a fasírtot is.
Olaszországban is közkedvelt étel. Sokféle elkészítési módja ismeretes, de én most a párolt és nem a zsírban sült változatát osztom meg veled kedves látogatóm. A különlegessége, hogy paradicsom szószba pároljuk a fasírtot ami az olasz ízlésnek megfelelő, de ígérem, ha egyszer megkóstolod Te is így fogsz vélekedni.
Nem terheli meg a szervezetünket, könnyen emészthető.
Akár köret nélkül fejes salátával is fogyasztható, én legalább is így szoktam tálalni. Carmelo  ugyan ferde szemekkel néz rám, mert a tészta ebben az esetben elmarad, de az egy másik történet.
Nézzük a hozzávalókat 4 személyre:


- 40 dkg.sovány darált hús
- 10 dkg. zöldborsó (mirelit is jó)
-  1 db. tojás
-  1 gerezd fokhagyma
-  egy csokor petrezselyemlevél
-  2-3 ek. zsemle morzsa
-  2-3 dl paradicsom lé
-  só
-  bazsalikom ( száraz is jó)
- 1 ek. olíva olaj
-  1 fej saláta köretnek, ízesítsük olajjal sóval és kevés ecettel

Elkészítése:
A darált húst tegyük egy tálba adjuk hozzá a tojást és sózzuk. A megmosott petrezselyemlevelet aprítsuk finomra a fokhagymával és ezt is adjuk a húshoz. Keverjük bele a zöldborsót és annyi zsemle morzsát, hogy  megfelelő állagú masszát kapjunk, majd tegyük félre, hagyjuk összeérni az ízeket.
Ameddig a fasírt pihen egy evő kanál olajat tegyünk egy serpenyőbe öntsük fel a paradicsom lével, rakjuk bele a bazsalikomot  majd alacsony hőfokon  kezdjük el főzni.
A hús masszából formázzunk közepes nagyságú pogácsákat a kezünkkel és helyezzük a paradicsom szószba. Fedjük le és időnként forgassuk meg a fasírtokat. Addig főzzük ameddig a szósz besűrűsödik, sűrűn  keverjük meg, nehogy odaégjen. Ez kb. 20 perc főzést jelent.
Ezzel kész is van a fasírtunk tálalhatjuk egyszerű fejes salátával.
Kitűnő ebédre, vacsorára egyaránt.
Jó étvágyat kívánok!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.