Olaszországban is közkedvelt étel. Sokféle elkészítési módja ismeretes, de én most a párolt és nem a zsírban sült változatát osztom meg veled kedves látogatóm. A különlegessége, hogy paradicsom szószba pároljuk a fasírtot ami az olasz ízlésnek megfelelő, de ígérem, ha egyszer megkóstolod Te is így fogsz vélekedni.
Nem terheli meg a szervezetünket, könnyen emészthető.
Akár köret nélkül fejes salátával is fogyasztható, én legalább is így szoktam tálalni. Carmelo ugyan ferde szemekkel néz rám, mert a tészta ebben az esetben elmarad, de az egy másik történet.
Nézzük a hozzávalókat 4 személyre:

- 10 dkg. zöldborsó (mirelit is jó)
- 1 db. tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- egy csokor petrezselyemlevél
- 2-3 ek. zsemle morzsa
- 2-3 dl paradicsom lé
- só
- bazsalikom ( száraz is jó)
- 1 ek. olíva olaj
- 1 fej saláta köretnek, ízesítsük olajjal sóval és kevés ecettel
Elkészítése:
A darált húst tegyük egy tálba adjuk hozzá a tojást és sózzuk. A megmosott petrezselyemlevelet aprítsuk finomra a fokhagymával és ezt is adjuk a húshoz. Keverjük bele a zöldborsót és annyi zsemle morzsát, hogy megfelelő állagú masszát kapjunk, majd tegyük félre, hagyjuk összeérni az ízeket.
Ameddig a fasírt pihen egy evő kanál olajat tegyünk egy serpenyőbe öntsük fel a paradicsom lével, rakjuk bele a bazsalikomot majd alacsony hőfokon kezdjük el főzni.
A hús masszából formázzunk közepes nagyságú pogácsákat a kezünkkel és helyezzük a paradicsom szószba. Fedjük le és időnként forgassuk meg a fasírtokat. Addig főzzük ameddig a szósz besűrűsödik, sűrűn keverjük meg, nehogy odaégjen. Ez kb. 20 perc főzést jelent.
Ezzel kész is van a fasírtunk tálalhatjuk egyszerű fejes salátával.
Kitűnő ebédre, vacsorára egyaránt.
Jó étvágyat kívánok!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.