minestra--főzelék állagú zöldség leves rizzsel v apró száraz tésztával
minestrone--hasonló a minestrához , de még sűrűbb és sült szalonnával és annak a zsírjával gazdagítják.Nyugodtan mondhatom ebben megáll a kanál!
Időnként fogalomzavarban vagyok a mai napig, ha hirtelen felteszik a kérdést mi mit is jelent.
Képzelheted kedves látogatóm a kezdeti időkben mekkora problémát okozott megérteni ezeket a fontos kifejezéseket, hiszen a munkámhoz nélkülözhetetlenek voltak.
Leginkább a SI és a NO szavakat használtam felváltva, hogy kommunikáljak az olaszokkal. Hosszú időbe telt megérttetnem magam, de lépésről lépésre sikerült mindkét fél örömére.
Most itt vagyok és én magyarázhatom el neked mit is takar a kifejezés "minestra" az én ismeretem szerint.
Úgy fogalmazhatom meg, hogy egy olyan zöldség leves amit mindig az évszaknak megfelelően legalább 8-10 fajta friss zöldségből készítenek, több óráig főznek majd száraz tésztával vagy rizzsel besűrűsítenek.
Nem ördöngösség a főzése egyszerű és finom.
Pontos receptet nem is szeretnék adni legfeljebb a főbb összetevőket, mint ahogy említettem évszakonként változnak a hozzávalók és ezt az ételt is minden család a maga ízlése szerint készíti.
Akkor nézzük hogyan készítem 4 személyre a minestrát :hidegebb napokon.

- 2 cikk fokhagyma
- 1 kisebb zeller szár
- 1 sárgarépa
- 2 nagyobb burgonya
- 2 marék száraz bab( előző este áztassuk vízben )
- 1 káposzta levél
- 1 db cukkini
- néhány rózsáira szedett karfiol v. brokkoli
- egy darab parmezán sajtnak a bőre (nem dobunk ki semmit ! )
- 15 dkg. apró száraz tészta v. rizs
- 2 ek. olíva olaj,- só,- kevés bazsalikom
Elkészítése:
Az összes zöldségféléket daraboljuk fel apróra, ajánlatos előző este és a babbal együtt hagyjuk ázni egy éjszakán át.
Másnap jól öblítsük le és tegyük fel főni kb. 1,5 liter hideg vízzel egy fazékban. Adjuk hozzá a sajtbőrünket, a bazsalikomot, enyhén sózzuk és fedővel letakarva alacsony hőfokon főzzük kb. 1,5 órát..
Ezek után a leves betéttel együtt egy újabb 15 percig főzzük, majd az olajat keverjük bele de ne főzzük tovább.
Néhányan összeturmixolják a levest és ezután főzik a levesbetéttel.
Ízlés kérdése én szeretem látni mit eszek. Ezzel kész is van a minestránk
Nem nehéz elkészíteni ugye ?
Jó étvágyat kívánok !!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.