Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. február 2., szombat

Coniglio alla ligure ( Párolt nyúl sült burgonyával liguriai módra )

Ma egy hagyományos helyi recepttel kedveskedek nektek kedves követőim.
Amikor a nyúl ételekről beszélek tudom, hogy mi magyarok is szívesen fogyasztjuk ezeket. Néhányszor meg is leptem a környezetemben élőket ezekkel az új "magyar" ízekkel. Nagy örömömre miután megkóstolták elégedetten nyugtázzák hogy így is finom .Ezt azért mondom, mert az olaszok bizony fenntartásokkal fogadnak mindent ha az nem olasz. Azért én mindent megteszek, hogy lassan lebontsam ezeket az előítéleteket legalább is megpróbálom. Ugye mi magyarok nem vagyunk ilyenek? Vagy mégis? Azért fogadjátok szeretettel előítéletek nélkül ezt a kitűnő ételt, ami nem csak ízletes, ráadásul az elkészítése sem bonyolult.

Íme a hozzávalók 4 személyre:
- 1,5 kg.-os tisztított nyúl
- 1  nagy zeller szár
- 2 sárgarépa
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 ek. fenyő mag
- 2 ek. olajbogyó (az egyszerű sós lében konzervált)
- 3-4 db. burgonya
- 1 dl. fehér bor
- 2 ek. olíva olaj
- napraforgó olaj a burgonya sütéséhez
- só
- majoránna
- kakukkfű
Elkészítése: A nyulat daraboljuk fel kisebb darabokra. Mossuk meg alaposan sózzuk és hagyjuk lecsurogni. Közben a zellert, a répákat és a hagymát
is tisztítsuk meg és aprítsuk fel 1 centis darabokra.
Egy fedeles serpenyőben a hús darabokat mérsékelt lángon pároljuk mindaddig amíg el nem főtte a levét.Gyakorlatilag száraznak kell lennie.Miután ezzel kész vagyunk, hozzáadjuk az olajat a fenyő magot, az aprított zöldségeinket és néhány percig erős lángon sütjük.Aláöntjük a bort hagyjuk elpárologni az alkoholt, majd az olajbogyóval és a kakukkfűvel szórjuk meg. Csökkentsük a lángot minimumra és letakarva kb. 45 percig hagyjuk puhulni.
Ameddig a nyuszi puhul, tisztítsuk meg a burgonyákat szeleteljük fel nagyobb hasábokra és hagyományos módon napraforgó olajban süssük ki, sózzuk és kevés majoránnával szórjuk meg.
Ellenőrizzük a hús puhaságát, amikor kész süssük zsírjára,  majd adjuk hozzá a sült burgonyát és még 2-3 percig lefedve pároljuk együtt.

Remélem ízleni fog jó étvágyat kívánok !


2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.